Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.@Zsoltárok könyve 16:11
portré
Anna P. Williams (1946-)

Charles Wesley, Hymns and Sacred Poems, 1749 (My God, I Am Thine). Anna Piroska Williams, 2008, 2014 ().

Ismeretlen szerzőtől (🔊 pdf nwc).

Ehhez az énekhez rendkívüli áldás fűződik, mióta csak Charles Wesley megírta. Hallgassuk meg, hogyan emlékezik rá Joseph Entwistle, egy áldásos életű angol prédikátor: Tizenegynéhány éves korában már nagyon de nagyon szerette volna elnyerni Isten bűnbocsátó kegyelmét, amikor egy komoly hívő fiatalember ezt mondta neki, útban az imaház felé, Manchesterben:

Joseph, felolvasok neked egy éneket, amit nálunk azok szoktak énekelni, akik tudják, hogy bűneikre bocsánatot nyertek. Ezzel kinyitotta énekeskönyvét, és felolvasta neki az örökbefogadásról szóló gyönyörű éneket: Jó mennyei Atyám, a Tiéd vagyok. Joseph-re nagy hatással volt, amit hallott. Soha azelőtt nem hallotta vagy olvasta, és most, a szöveg hallatára, annak a szívből jövő vágyának adott kifejezést, hogy bárcsak ő is magáévá tehetné ezeket a szavakat úgy, hogy azok az ő saját élményét fejezik ki. A hívő fiatalember, aki már elnyerte ezt az áldást, bátorította, hogy ő is hamarosan el fogja nyerni, és e boldog tapasztalat alapján szívből fogja tudni vele együtt énekelni ezt az éneket.”

portré
Charles Wesley (1707-1788)

Jó mennyei Atyám, a Tiéd vagyok!
Milyen áldás, hogy Jézushoz tartozhatok!
Öröm tölti be lelkem, mert szeret engem,
És ha hallom nevét—rádobban szívem!

Nincs más név, mely mélyebben boldogító,
Örök gazdagság, mi Benne található!
Tudom, vére megtisztít, megváltott engem,
Amit Ő nyújt nekem, üdv az már itt lenn.

Ám vár ránk a mennyei találkozó,
De mi itt miénk, ez már oly jó kóstoló!
Alíg várom a napot, míg mennybe megyek,
Jézus engem ott vár, hogy nála legyek!